Agenda for Annual Conference 2017, Chicago, IL

CC:DA/A/76

Committee on Cataloging: Description & Access

2017 Annual Conference

Agenda

Saturday, June 24, 1:00-5:30 pm

Palmer House, Adams Room

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 15 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:20, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2017 Midwinter Meeting: Chair (1:25, 5 min.)

Minutes of the meeting held at the 2017 ALA Midwinter Meeting in Atlanta, Georgia, January 21 and 23, 2017

  1. Report from the Chair (1:30, 5 min.)

Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, July-December 2016

  1. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:35, 15 min.)

Library of Congress Report

  1. Report of the ALA Representative to the RDA Steering Committee: Glennan (1:50, 45 min.)

RDA Steering Committee (RSC) activities as a whole, January-June 2017

  1. Report on the CC:DA 3R Task Group: Ros (2:35, 15 min.)
  2. Report of the MAC Representative: Myers (2:50, 10 min.)
  1. Break (3:00, 15 min.)
  1. Report from the PCC liaison: Randall (3:15, 15 min.)

PCC Report

  1. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (3:30, 10 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (3:40, 15 min.)
  1. Presentation on RDA Toolkit changes: Kuhagen and Hennelly (4:05, 30 min.)
  2. Presentation on RDA Meetings in Chicago: Dunsire (4:35, 45 min.)
  3. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (5:20, 10 min.)

———————–

Committee on Cataloging: Description & Access

2017 Annual Conference

Agenda

Monday, June 26, 9:00-11:30 am

Palmer House, Adams Room

The CC:DA meeting usually held Monday morning is cancelled in favor of a special discussion session, sponsored by the RDA Steering Committee. RSC will be gathering information and recommendations from members of specialist cataloging communities (cartographic, A-V, archival, etc.) about RDA’s coverage of their types of materials. CC:DA members, members of specialist cataloging communities, and other interested persons are welcome to attend. The discussion will begin at 9:00 a.m. in the Palmer House, Adams Room.

Faceted Subject Vocabularies Task Force

Faceted Subject Vocabularies Task Force

Formed: September 26, 2017
Chair: Kelley McGrath
Charge: Provide feedback to the ALCTS/CaMMS Subject Analysis Committee on the white paper “A Brave New (Faceted) World: Towards Full Implementation of Library of Congress Faceted Vocabularies.”

Roster:

Kelley McGrath, chair
University of Oregon Libraries
1299 University of Oregon
Eugene, OR 97403-1299
Phone: (541) 346-8232
E-mail: kelleym@uoregon.edu

Jessica Hayden
Technical Services Manager
University of Northern Colorado
Campus Box 48
Greeley, CO 80639
Phone: (970) 351-2183
E-mail: jessica.hayden@unco.edu

Daniel Jergovic
Northeastern University
360 Huntington Ave
260 Snell Library
Boston, MA 02115-5000
Phone: (617) 373-7102
E-mail: d.jergovic@northeastern.edu

Nancy Lorimer
Head of Metadata
Stanford University Libraries
Lathrop Library
518 Memorial Way
Stanford, CA 94305-3101
Phone: (650) 725-8819
E-mail: nlorimer@stanford.edu

Heather McIntosh
Cataloger
Botetourt County Library
28 Avery Row
Roanoke, VA 24012
Phone: (540) 928-2903
E-mail: hmcintosh@botetourtva.gov

Robert Maxwell
Brigham Young University
6728 Harold B. Lee Library
Provo, UT 84602
Phone: (801) 422-5568
E-mail: robert_maxwell@byu.edu

 

 

Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, July-December 2016

CC:DA/Chair/2016-2017/2
Jan. 5, 2017

Association for Library Collections & Technical Services
(A division of the American Library Association)
Cataloging and Metadata Management Section
Committee on Cataloging: Description and Access

Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July-December 2016

Submitted by: Tina Shrader

Minutes of the Meeting held at the 2016 ALA Annual Meeting in Orlando, Florida

CC:DA/M/1357-1374

Association for Library Collections & Technical Services
(A division of the American Library Association)
Cataloging and Metadata Management Section
Committee on Cataloging: Description and Access

Minutes of the meeting held at the 2016 ALA Annual Meeting in Orlando, Florida

Submitted by: Dominique Bourassa

Agenda for Midwinter Meeting 2017, Atlanta, GA

CC:DA/A/75

Committee on Cataloging: Description & Access

2017 Midwinter Meeting 

Agenda 

Saturday, January 21, 1:00-5:30 pm

OMNI Hotel, International Ballroom F

 

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 10 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:10, 15 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:25, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2016 Annual Conference: Chair (1:30, 5 min.)

Minutes of the meeting held at the 2016 ALA Annual Meeting in Orlando, Florida

  1. Report from the Chair (1:35, 10 min.)

Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July-December 2016

  1. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:45, 15 min.)

Library of Congress Report

  1. Report of the ALA Representative to the RDA Steering Committee: Glennan (2:00, 60 min.)

Report on RSC Activities, July-December 2016

RDA Developments of Note (29 slides)

Synchronizing the Open Metadata Registry and the RDA Toolkit (18 slides)

  1. Break (3:00, 20 min.)
  2. Upcoming CC:DA work: Chair (3:20, 10 min.)
  3. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (3:30, 10 min.)
  4. Report from the PCC liaison: Robare (3:40, 15 min.)

PCC Report

  1. Presentation on IFLA-LRM: Glennan (3:55, 60 min.)

IFLA Library Reference Model (24 slides)

 

Monday, January 23, 8:30-11:30 am

OMNI Hotel, International Ballroom F

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report of the MAC Representative: Myers (8:35, 10 min.)

Report of the MAC Liaison (Final)

  1. Changes to ALA Annual conference programming: Chair (8:45, 15 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:00, 15 min.)
  3. Presentation on RDA Toolkit changes: Hennelly (9:15, 45 min.)
  4. Status Report on 3R project: Hennelly (10:00)

The 3R Project (13 slides)

  1. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (15 min.)

CC:DA Update on the Full Aggregates Working Group (AWG) Model for Aggregates: Fritz (7 slides)​

Report from the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA

CC:DA/TF/Accompanying Material/2
June, 2 2016

Report from the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA

Larger view of Appendix-1-Chart:

CC:DA/TF/Accompanying Material/2 June, 2 2016 Report from the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA Submitted by: Elyssa Gould, Chair, Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA

CC:DA/TF/Accompanying Material/2
June, 2 2016
Report from the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for
Accompanying Material in RDA
Submitted by: Elyssa Gould, Chair, Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for
Accompanying Material in RDA

 

Agenda for Annual Conference 2016, Orlando, FL

CC:DA/A/74

Committee on Cataloging: Description & Access

2016 Annual Conference

Agenda

 

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the RDA revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Annual Conference 2016, Orlando, FL [Word] [forthcoming]

Saturday, June 25, 1:00-5:30 pm

Hilton Orlando, Orange Ballroom G

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2016 Midwinter Meeting: Chair (1:15, 5 min.)
    1. Minutes of the Meeting held at the 2016 ALA Midwinter Meeting in Boston, Massachusetts January 9 and 11, 2016. Draft
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, January-June 2016
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 10 min.)
    1. Library of Congress Report
  7. Report of the ALA Representative to the RDA Steering Committee: Glennan (1:40, 20 min.)
    1. Report on RSC Activities, January-June 2016
  8. Proposal from the ALA Representative to the RSC: Glennan (2:00, 15 min.)
    1. Greater Flexibility in Creating Variant Access Points [Discussion of revised version]
    2. >> [Discussion of earlier version]
  9. Report of the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA: Gould (2:15, 45 min.)
    1. Report and discussion paper  Appendix 1 Chart [JPEG] [Discussion]
  10. Break (3:00, 20 min.)
  11. Presentation of the RSC Chair: Dunsire (3:20, 90 min.)
    1. RDA internationalization and application profiles: applying the global to the local [30 slides]

Monday, June 27, 8:30-11:30 am

Hilton Orlando, Orange Ballroom G

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the PCC liaison: Robare (8:35, 10 min.)
    1. PCC Report
  3. Report from the MAC Representative: Myers (8:45, 15 min.)
    1. Report of the MAC Liaison
  4. Report of the CC:DA webmaster: Chair on behalf of Guajardo (9:00, 10 min.)
  5. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:10, 30 min.)
  6. Break (9:40, 20 min.)
  7. Proposal from AALL: Bratton (10:00, 20 min.)
    1. Revision proposal for RDA instructions for laws governing more than one jurisdiction (6.29.1.3) [Discussion]
  8. Proposal from OLAC: Huismann on behalf McGrath (10:20, 20 min.)
    1. Addition of new controlled vocabulary for 3.19.6 Regional Encoding [Discussion]
  9. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (10:40, 15 min.)