Agenda for Annual Conference 2016, Orlando, FL

CC:DA/A/74

Committee on Cataloging: Description & Access

2016 Annual Conference

Agenda

 

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the RDA revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Annual Conference 2016, Orlando, FL [Word] [forthcoming]

Saturday, June 25, 1:00-5:30 pm

Hilton Orlando, Orange Ballroom G

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2016 Midwinter Meeting: Chair (1:15, 5 min.)
    1. Minutes of the Meeting held at the 2016 ALA Midwinter Meeting in Boston, Massachusetts January 9 and 11, 2016. Draft
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, January-June 2016
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 10 min.)
    1. Library of Congress Report
  7. Report of the ALA Representative to the RDA Steering Committee: Glennan (1:40, 20 min.)
    1. Report on RSC Activities, January-June 2016
  8. Proposal from the ALA Representative to the RSC: Glennan (2:00, 15 min.)
    1. Greater Flexibility in Creating Variant Access Points [Discussion of revised version]
    2. >> [Discussion of earlier version]
  9. Report of the Task Force to Investigate Definitions of and Instructions for Accompanying Material in RDA: Gould (2:15, 45 min.)
    1. Report and discussion paper  Appendix 1 Chart [JPEG] [Discussion]
  10. Break (3:00, 20 min.)
  11. Presentation of the RSC Chair: Dunsire (3:20, 90 min.)
    1. RDA internationalization and application profiles: applying the global to the local [30 slides]

Monday, June 27, 8:30-11:30 am

Hilton Orlando, Orange Ballroom G

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the PCC liaison: Robare (8:35, 10 min.)
    1. PCC Report
  3. Report from the MAC Representative: Myers (8:45, 15 min.)
    1. Report of the MAC Liaison
  4. Report of the CC:DA webmaster: Chair on behalf of Guajardo (9:00, 10 min.)
  5. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:10, 30 min.)
  6. Break (9:40, 20 min.)
  7. Proposal from AALL: Bratton (10:00, 20 min.)
    1. Revision proposal for RDA instructions for laws governing more than one jurisdiction (6.29.1.3) [Discussion]
  8. Proposal from OLAC: Huismann on behalf McGrath (10:20, 20 min.)
    1. Addition of new controlled vocabulary for 3.19.6 Regional Encoding [Discussion]
  9. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (10:40, 15 min.)

Agenda for Midwinter Meeting 2016, Boston, MA

CC:DA/A/73

Committee on Cataloging: Description & Access

2016 Midwinter Meeting

Agenda

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the RDA revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Midwinter Meeting 2016, Boston, MA [Word]

Saturday, January 9, 1:00-5:30 pm

Boston Convention & Exhibition Center, 109AB

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2015 Annual Conference: Chair (1:15, 5 min.)

Minutes of the meeting held at the 2015 ALA Annual Conference in San Francisco, California June 27 and 29, 2015

  1. Report from the Chair (1:20, 10 min.)

Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, July-December 2015

  1. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 15 min.)

Library of Congress Report

  1. Report of the ALA Representative to the RDA Steering Committee: Glennan (1:45, 45 min.)

Report on JSC/RSC Activities, July-December 2015

  1. ALA/40: Outcomes and Next Steps: Glennan/Chair (2:30, 20 min.)

ALA/40 Proposal and Responses

  1. Upcoming CC:DA work: Chair (2:50, 20 min.)
  2. Break (3:10, 20 min.)
  3. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (3:30, 10 min.)
  4. Report from the PCC liaison: Robare (3:40, 15 min.)

PCC Report

  1. Revision proposal for RDA instructions for the names of international courts (RDA 11.2.2.21): Bratton (3:55, 10 min).

Revision proposal for RDA instructions for the names of international courts
[ Discussion ]

  1. Changes in RDA Governance as They Affect ALA: Glennan (4:05, 45 min.)

RDA Governance Changes: the North American Perspective

 

Agenda

 Monday, January 11, 8:30-11:30 am

Boston Convention & Exhibition Center, 162AB  

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Presentation of the RSC Chair: Dunsire (8:35, 90 min.)

RDA data capture and storage

  1. Break (10:05, 20 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (10:25, 30 min.)
  3. Report of the MAC Representative: Myers (10:55, 10 min.)

Report of the MAC Liaison (Preliminary)

  1. Meeting location: Bourassa (11:05, 10 min.)
  2. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:15, 15 min.)

 

Agenda for Annual Conference 2015, San Francisco, CA

CC:DA/A/72
[finalized 19 June 2015]

Committee on Cataloging: Description & Access

2015 Annual Conference

Agenda

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the RDA revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Annual Conference 2015, San Francisco, CA [Word]

Saturday, June 27, 1:00-5:00 pm

Parc 55 San Francisco, Embarcadero Room

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2015 Midwinter Meeting: Chair (1:15, 5 min.)
    1. Minutes of the meeting held at the 2015 ALA Midwinter Meeting in Chicago, Illinois – January 31 and February 2, 2015
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, January-June 2015
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 10 min.)
    1. Library of Congress Report
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Glennan (1:40, 20 min.)
    1. Report on JSC Activities, January-June 2015
  8. Proposal from the TF on Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3: Lapka/Hillmann (2:00, 40 min.)
    1. Revision Proposal (June, 2015) [Discussion]
  9. Proposal from RBMS: Haugen (2:40, 20 min.)
    1. Proposal: References to Descriptions [Discussion]
  10. Break (3:00, 20 min.)
  11. Microphones/CC:DA meeting format: Chair (3:20, 30 min.)
  12. Proposals from the TF to Investigate the Instructions for Recording Relationships in RDA: Putnam (3:50, 40 min.)
    1. Revision to 3.1.4, Resources Consisting of More than One Carrier Type [Discussion]
    2. Additional instructions in Chapter 27 for Structured Descriptions of the “Contained in” and “Container of” Relationships [Discussion]
  13. Proposals from the JSC Representative: Glennan (4:30, 30 min.)
    1. Create RDA 2.17.14, Note on Identifier for the Manifestation [Discussion]
    2. Create new sub-instructions in RDA 2.17 for: Other Information Relating to Numbering of Serials (RDA 2.17.5.6) and Other Information Relating to a Series Statement (RDA 2.17.11.5) [Discussion]
    3. Clarify Sources of Information instruction for Statement of Responsibility Relating to Title Proper (RDA 2.4.2.2) [Discussion]

Monday, June 29, 8:30-11:30 am

Parc 55 San Francisco, Embarcadero Room

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Engaging with RDA: Governance and Strategy: Dunsire (8:35, 30 min.)
  3. Report from the PCC Liaison: Robare (9:05, 10 min.)
    1. PCC Report
  4. Report of the MAC Liaison: Myers (9:15, 10 min.)
    1. Report of the MAC Liaison
  5. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (9:25, 10 min.)
  6. Encouraging feedback, next steps: Rendall, Bourassa (9:35, 10 min.)
  7. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:45, 30 min.)
  8. Break (10:15, 20 min.)
  9. Proposal from the TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Maxwell (10:35, 30 min.)
    1. RDA Appendix K Revision and Expansion [Discussion]
  10. Proposal from OLAC: McGrath (11:05, 20 min.)
    1. Addition of new Chapter 3 elements for optical disc physical standard, optical disc recording method, and optical disc data type [Discussion]
  11. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:25, 5 min.)

Agenda for Midwinter Meeting 2015, Chicago, IL

CC:DA/A/71
(finalized 23 January 2015)

Committee on Cataloging: Description & Access

2015 Midwinter Meeting

Agenda

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Midwinter Meeting 2015, Chicago, IL [Word]

Saturday, January 31, 1:00-5:00 pm

Hilton Chicago, International South

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2014 Annual Conference: Chair (1:15, 5 min.)
    1. Minutes of the meeting held at the 2014 ALA Annual Conference in Las Vegas, Nevada – June 28 and June 30, 2014
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions, July-December 2014
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 10 min.)
    1. Library of Congress Report
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Glennan (1:40, 20 min.)
    1. Report on JSC Meeting, November 3-7, 2014, and on other JSC activities July-Dec. 2014
  8. Proposal from TF on Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3: Lapka/Hillmann (2:00, 50 min.)
    1. Strawman Proposal (January, 2015) [Discussion]
  9. Break (2:50, 20 min.)
  10. Discussion Papers from TF to Investigate the Instructions for Recording Relationships in RDA: Putnam (3:10, 40 min.)
    1. Instructions for Recording Structured Descriptions of Related Manifestations [Discussion]
    2. Instructions for Describing Accompanying Material in RDA [Discussion]
  11. Report from TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Maxwell (3:50, 30 min.)
  12. Update/invitation to comment on DCRM(C); update on Reference to Published Description proposal: Haugen (4:20, 15 min.)
  13. Encouraging more blog feedback on proposals: Chair/Glennan (4:35, 25 min.)

Monday, February 2, 8:30-11:30 am

Hilton Chicago, International South

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the PCC liaison: Robare (8:35, 10 min.)
    1. PCC Report for CC:DA
  3. Report of the MAC Representative: Myers (8:45, 10 min.)
    1. Report of the MAC Liaison
  4. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (8:55, 10 min.)
  5. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:05, 30 min.)
  6. Break (9:35, 20 min.)
  7. Proposals from AALL: Bratton (9:55, 40 min.)
    1. Revision proposal for RDA instructions for laws, etc. [Discussion]
    2. Revision proposal for RDA instructions for armed forces (11.2.2.22.1) [Discussion]
  8. Multiple sources for statements of responsibility: Glennan (10:35, 15 min.)
    1. Problem: Multiple sources for Statements of Responsibility (RDA 2.4) [Discussion]
  9. Report from TF on Pseudonymous Corporate Bodies: Sprochi (10:50, 15 min.)
  10. Update on TF on Place Names in RDA: Chair (11:05, 5 min.)
  11. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:10, 20 min.)

Agenda for ALA Annual 2014, Las Vegas, NV

CC:DA/A/70

Committee on Cataloging: Description & Access

2014 Annual Conference

 For ease of printing, the agenda is provided in [Word]: Agenda for Annual 2014, Las Vegas, NV

Saturday, June 28, 1:00-5:30 pm

Flamingo Las Vegas, Virginia City I & II

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2014 Midwinter Conference, January 25 and 27, 2014: Chair (1:15, 5 min.)
    1. Minutes of 2014 Midwinter in Philadelphia, Pennsylvania, January 25 and 27, 2014 [PDF]
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions February-June 2014 [PDF]
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 15 min.)
    1. Library of Congress Report, ALA Annual 2014 [PDF]
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Glennan (1:45, 15 min.)
    1. Report on JSC Activities, January-June 2014 [PDF]
  8. Follow-up on proposals originally presented at Midwinter (2:00, 1 hour)
    1. Clarifying instructions for Sequences of Plates (RDA 3.4.5.9) [PDF] [Discussion]
    2. Clarifying core element status in Distribution and Manufacture Statements (RDA 2.9 and 2.10) [PDF] [Discussion]
  9. Report from the Task Force on Machine-Actionable Data: Lapka (3:30, 10 min.)
  10. Discussion paper: Production Statement (RDA 2.7) transcription guidelines: Lapka (3:40, 20 min.)
    1. Proposal: Production Statement (RDA 2.7) Transcription Guidelines [PDF] [Discussion]
  11. Proposals from OLAC and MusLA: McGrath, Snyder (4:00, 1 hour)
    1. Addition of new Chapter 3 elements for optical disc physical standard, optical disc recording method, and optical disc content type  [PDF] [Discussion]
    2. Revision Proposal on Recording Duration (7.22) [PDF] [Discussion]
    3. Proposal: Revision of RDA: Basic Instructions on Recording Statements of Responsibility (RDA 2.4.1, 2.4.2, 2.17.3, 7.23, 7.24)  [PDF] [Discussion]
  12. Task Force on Appendix K update (5:00, 30 min.)

Monday, June 30, 8:30-11:30 am

Las Vegas Hotel, Pavilion 01

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the MAC Representative: Myers (8:35, 10 min.)
  3. Report from the PCC liaison: Robare (8:45, 10 min.)
  4. Report of the CC:DA webmaster: Polutta (8:55, 10 min.)
  5. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:05, 30 min.)
  6. Break (9:35, 15 min.)
  7. Update from the TF on Recording Relationships: Putnam (9:50, 15 min.)
  8. Update from the TF on Pseudonymous Corporate Bodies: Sprochi (10:05, 15 min.)
  9. Proposal on marks of omission in titles: Glennan (10:20, 15 min.)
    1. Proposal: Using the mark of omission in preferred titles (RDA 6.2) [PDF] [Discussion]
  10. Proposal on Date of Expression for the Bible: Glennan (10:35, 20 min.)
    1. Proposal: Date of Expression for the Bible and parts of the Bible (RDA 6.24.1.4) [PDF] [Discussion]
  11. Proposal on nominative case for recording names: Glennan (10:55, 20 min.)
    1. Proposal: Creating instructions for using nominative case for titles (RDA 6.2) and names (RDA 8.5) [PDF] [Discussion]
  12. Report from the Chair on CaMMS Executive Committee meeting; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:15, 15 min.)

Agenda for Midwinter Meeting 2014, Philadelphia, PA

CC:DA/A/69

Committee on Cataloging: Description & Access

2014 Midwinter Conference

Agenda

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Midwinter Meeting 2014, Philadelphia, PA [Word]

Saturday, January 25, 1:00-5:30 pm

Doubletree, Ormandy Ballroom

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2013 Annual Conference, June 28 and July 1, 2013: Chair (1:15, 5 min.)
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July-December 2013
  6. Discussion of CC:DA minutes: Chair (1:30, 15 min.)
  7. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:45, 10 min.)
    1. Library of Congress Report, ALA Midwinter 2014
  8. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Glennan (1:55, 15 min.)
    1. Report on JSC Meeting, November 4-8, 2013, and on other JSC activities July-Dec. 2013
  9. Five proposals from the ALA Representative to the JSC: Glennan (2:10, 1 hour)
    1. Revision of RDA 2.12.9.2 and 2.12.17.2: Source of numbering within series and subseries
    2. Date of Production and Date of Manufacture elements
    3. Core elements in Distribution and Manufacture Statements
    4. Revision of RDA 9.19 to address placement of instructions regarding “Spirit”
    5. Problems with RDA 3.4.5.9, Leaves or Pages of Plates
  10. Break (3:10, 20 min.)
  11. Report from the TF on Machine-Actionable Data: Lapka (3:30, 15 min.)
  12. Presentation from Gordon Dunsire, Chair of the JSC, with Q&A (3:45, 45 min.)
    1. To come?
  13. Open discussion with Gordon Dunsire (4:30, 1 hour)

Monday, January 27, 8:30-11:30 am

Doubletree, Ormandy Ballroom

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the MAC Representative: Myers (8:35, 15 min.)
    1. Report of the MAC Liaison (Preliminary)
  3. Report from the PCC liaison: Robare (8:50, 15 min.)
    1. PCC Report, ALA Midwinter, Philadelphia, January 27, 2014
  4. Report from ALA Publishing Services: Hennelly (9:05, 15 min.)
  5. Report of the CC:DA webmaster: Polutta (9:20, 15 min.)
  6. Break (9:35, 15 min.)
  7. Update from the TF on Place Names: Glennan and Rendall (9:50, 15 min.)
  8. Update from Snyder
    1. Update on discussion paper from OLAC/MusLA on technical and performing credits: McGrath and Snyder (10:05, 15 min.)
      1. Discussion paper on the inconsistency between Chp. 2 & 7
    2. Recording duration: Snyder (10:20, 10 min.)
      1. RDA 7.22 (Duration): Discussion of possible approach to revision in 2014
  9. Fast track proposal on Appendix J: Chair (10:30, 15 min.)
    1. Fast track proposal to change certain terms in RDA Appendix J
  10. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (10:45, 15 min.)

Agenda for Annual Conference 2013, Chicago, IL

CC:DA/A/68

June 29 & July 1, 2013

Committee on Cataloging: Description & Access

2013 Annual Conference, Chicago, IL

Agenda

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

For easy printability, see Agenda for Annual 2013, Chicago, IL[Word].

Saturday, June 29, 1:00-5:30 pm

InterContinental Chicago, Camelot Room

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.)
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.)
  4. Approval of minutes of meeting held at 2013 Midwinter Conference, January 26 and 28, 2013: Chair (1:15, 5 min.)
    1. [Minutes of the meeting held at the 2013 Midwinter ALA conference in Seattle, Washington. January 26 and 28, 2013]
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.)
    1. [Chair’s report on CC:DA’s motions and other actions Feb. 1-June 25, 2013]
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 15 min.)
    1. [Library of Congress Report for Annual 2013]
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (1:45, 30 min.)
  8. Proposal on variant title as access point (RDA 6.27.4.1): Attig (2:15, 20 min.)
    1. [Variant title as access point (RDA 6.27.4.1)]
  9. Report from the TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Lipcan (2:35, 30 min.)
    1. [Task Force Report and Appendix K Revision Proposal]
  10. Break (3:05, 25 min.)
  11. Report from the TF on Instructions on Recording Relationships: Putnam (3:30, 30 min.)
    1. [TF on Instructions for Recording Relationships: Final Report (May 2013)]
  12. Report from the TF on Machine-Actionable Data: Lapka (4:00, 30 min.)
    1. [TF on Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3: Interim Report (May 2013)]
  13. Proposal from AALL on treaties: Hostage (4:30, 30 min.)
    1. [Revision proposal for RDA instructions for treaties]
  14. Report from the RDA Conference Forums and Programs TF: Abbas (5:00, 15 min.)
  15. Report from the RDA Planning and Training TF: Chair (5:15, 15 min.)

 

Monday, July 1, 8:30-11:30 am

InterContinental Chicago, Camelot Room

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the MARBI Representative: Myers (8:35, 15 min.)
    1. [to come]
  3. Report from ALA Publishing Services: Linker (8:50, 15 min.)
  4. Report of the CC:DA webmaster: Polutta (9:05, 10 min.)
  5. Report from the PCC liaison: Glennan (9:15, 15 min.)
    1. [PCC Report for CCDA June 2013]
  6. Report from the TF on Place Names: Rendall (9:30, 10 min.)
  7. Discussion Paper from OLAC/MusLA on technical and performing credits: McGrath and Snyder (9:40, 30 min.)
    1. [Discussion paper on the inconsistency between Chp. 2 & 7]
  8. Break (10:10, 15 min.)
  9. Proposal on alternate corporate identities: Chair for Schiff (10:25, 20 min.)
    1. [Pseudonymous corporate bodies]
  10. Proposal on colour content: Attig (10:45, 30 min.)
    1. [Colour Content (RDA 7.17)]
  11. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:15, 15 min.)

 

Agenda for 2013 Midwinter Meeting

CC:DA/A/67

January 26 & 28, 2013

2013 Midwinter Meeting — Seattle, WA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Saturday, January 26, 1:00 pm – 5:30 pm
Westin Seattle Hotel, Grand I

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 5 min.) [CC:DA/Roster/2013]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:10, 5 min.) [CC:DA/A/67]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2012 Annual Conference, June 23 and 25, 2012: Chair (1:15, 5 min.) [Minutes of the meeting held at the 2012 Annual Conference in Anaheim, California, June 23 & 25, 2012]
  5. Report from the Chair (1:20, 10 min.) [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July 13, 2012–October 25, 2012]
  6. Report from the Library of Congress Representative: Reser (1:30, 15 min.) [Library of Congress Report, January 2013]
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (1:45, 30 min.) [Report on JSC Meeting, November 5-9, 2012] [Follow-up Actions for ALA Midwinter 2013] [Proposed changes to JSC Chair, Chair-Elect, and JSC Secretary Positions]
  8. Report from the TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Lipcan (2:15, 25 min.) [Task Force on Relationship Designators in App. K: Interim Report]
  9. Break (2:40, 20 min.)
  10. Report from the TF on Instructions on Recording Relationships: Polutta (3:00, 20 min.) [Task Force on recording relationships: Discussion paper]
  11. Report from the TF to Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition (3:20, 15 min.) [Task Force to Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition: Report]
  12. Report from the PCC liaison: Glennan (3:35, 15 min.) [PCC Report at ALA Midwinter January 26, 2013]
  13. Report from the RDA Music Joint Working Group and how it affects CC:DA: Snyder (3:50, 10 min.)
  14. Report of the CC:DA Webmaster: Polutta (4:00, 30 min.)
  15. Report from the RDA Conference Forums and Programs TF: Abbas (4:30, 10 min.)
  16. Report from ALA Publishing Services: Linker (4:40, 15 min.)
  17. Report from the RDA Planning and Training TF: Chair (4:55, 10 min.)

Monday, January 28 8:30 am – 11:30 am
Westin Seattle Hotel, Grand I

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.)
  2. Report from the MARBI Representative, discussion of CC:DA’s role in/relationships with post-MARBI committees: Myers (8:35, 30 min.) [Report of the MARBI Liaison (Preliminary) for Midwinter 2013]
  3. Presentation on RIMMF (RDA in Many Metadata Formats): Deborah Fritz (9:05, 1 hr.)
  4. Break (10:05, 20 min.)
  5. Future work of CC:DA: current ALA proposals and task forces; revisions proposals that we want to take on: Attig, plus Snyder, Fritz, and others (10:25, 45 min.) [Follow-up Actions for ALA Midwinter 2013]
    [RDA discussion questions arising from work with RIMMF]
  6. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:10, 20 min.)

Agenda for the 2012 Annual Conference

CC:DA/A/66

June 10, 2012

2012 Annual Conference — Anaheim, CA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

 

Saturday, June 23 1:30 pm – 5:30 pm
Hyatt Regency, Grand Ballroom A

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 5 min.) [CC:DA/Roster/2012]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:40, 5 min.)[CC:DA/A/66]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2011 Annual Conference, June 25 and 27, 2011: Chair (1:45, 5 min.) [CC:DA/M/1158-1179]
  5. Report from the Chair (1:50, 10 min.) CC:DA/Chair/2011-2012/3]
  6. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (2:00, 15 min.) [LC Report, June 2012]
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (2:15, 20 min.)
  8. Report from the TF on Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3: Rolla (2:35, 40 min.)[C:DA/TF/Machine-Actionable Data Elements in RDA Chapter 3/3]
  9. Break (3:15, 25 min.)
  10. Report from the TF to Revise Building International Descriptive Cataloging Standards: Rendall (3:40, 10 min.) [Task Force to Revise Building International Descriptive Cataloging Standards: Report]
  11. Report from the TF on RDA Instructions for Governmental and Non-Governmental Corporate Bodies: Randall (3:50, 40 min.) [Task Force on RDA Instructions for Governmental and Non-governmental Corporate Bodies Final Report]
  12. Report from the TF on Relationship Designators in RDA Appendix K: Winzer (4:30, 25 min.) [Task Force on Relationship Designators in RDA Appendix K: Interim report]
  13. Report from the TF to Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition: Dragon (4:55, 15 min.) [Task Force to Investigate Changes Affecting RDA in the Chicago Manual of Style, 16th edition: Report]
  14. Report from the RDA Conference Forums and Programs TF: Abbas (5:10, 10 min.)
  15. Report from the RDA Planning and Training TF: Chair (5:20, 10 min.) [RDA Planning and Training Task Force Report for Annual 2012]

Monday, June 25 8:00 am – 12:00 pm
Hyatt Regency, Grand Ballroom A

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Report from the MARBI Representative: Myers (8:05, 20 min.) [Report of the MARBI Liaison June 19, 2012 (Preliminary)]
  3. Revision proposals from AALL and CEAL: Chair (8:25, 35 min.) [Revision of RDA 16.2.2.9: Places in certain federations] | [Recording Chinese Place Names in RDA 16.2.2]
  4. Revision proposal from OLAC on video encoding formats: McGrath (9:00, 15 min.) [Revision of RDA 3.19.3 for video encoding formats and introduction of new instruction for optical disc characteristics]
  5. Report from the PCC liaison: Glennan (9:15, 10 min.) [PCC Report ALA Anaheim June 23, 2012]
  6. Report from ALA Publishing Services: Linker (9:25, 15 min.)
  7. Break (9:40, 20 min.)
  8. Report from the TF on Sources of Information: Scharff (10:00, 45 min.) [Task Force on Sources of Information: Progress Report]
  9. Revision proposal regarding Hearings: Schiff (10:45, 30 min.) [Hearings in 19.2.1.1.1]
  10. Report of the CC:DA webmaster: Polutta (11:15, 15 min.)
  11. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:30, 30 min.)