2021 Midwinter Virtual Meeting Agenda

Print Friendly, PDF & Email
CC:DA/A/83
February 5, 2021

Committee on Cataloging: Description & Access

2021 Midwinter Virtual Meeting

Agenda

Friday, February 5, 2:00-4:00 Eastern/11:00am-1:00 Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (2:00, 5 min.)
  2. Meeting logistics: Guajardo (2:05, 5 min.)
  3. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (2:10, 10 min.)
  4. Adoption of agenda: Chair (2:20, 5 min.)
  5. Approval of minutes of meeting held at 2020 Summer Meeting: Chair (2:25, 5 min.)
  6. Report from the Chair (2:30, 10 min.)
  7. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (2:40, 5 min.)
  8. Report of the Virtual Participation Task Force: Guajardo (2:45, 10 min.)
  9. Report from the Best Practices for Recording Faceted Chronological Data in Bibliographic Records Task Force: Lybarger (2:55, 10 min.)
  10. Break (3:05, 10 min.)
  11. Report and Q&A from ALA Publishing: Hennelly (3:15, 45 min.)

Tuesday, February 9th: 11:00am-1:00 Eastern/8:00am-10:00am Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (11:00, 5 min)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (11:05, 10 min.)
  3. Continuation of any discussion from previous meeting (11:15, up to 30 minutes) Start times for remaining agenda items will be adjusted as needed, if necessary.
  4. Report of the ALA Representatives to the North American RDA Committee: Hearn (11:15, 20 min.)
  5. Report from CC:DA Task Force to review the Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables: Fletcher (11:35, 10 min.)
  6. Report of the MAC Representative: Myers (11:45, 10 min.)
  7. Report from the PCC liaison: Allgood (11:55, 10 min.)

Friday, February 12th: 1:00-3:00 Eastern/10:00am-12:00 Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 10 min.)
  3. Continuation of any discussion from previous meetings (1:15, up to 30 minutes) Start times for remaining agenda items will be adjusted as needed, if necessary, with the break as close to 2:00 as possible
  4. Report from the Library of Congress Representative: Polutta (1:15, 20 min.)
  5. Work and plans for CC:DA: Chair (1:35, 25 min.)
  6. Break (2:00, 10 min.)
  7. Continue discussion: Work and plans for CC:DA: Chair (2:10, 20 min.)
  8. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (2:30, 5 min.)

CC:DA Task Force on Specialist Cataloguing Manuals

Print Friendly, PDF & Email

CC:DA/TF/SpecCatMan/3
January 4, 2008

Task Force on Specialist Cataloguing Manuals

Final Report of the Task Force

The CC:DA Task Force on Specialist Cataloguing Manuals was formed after the ALA Annual Meeting in 2007.

Roster:

Elizabeth Lilker (New York University)
Elizabeth Mangan (Library of Congress, retired)
Mark Scharff (Washington University in St. Louis)
Adam Schiff (University of Washington)

Feedback: Revised Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables

Print Friendly, PDF & Email

CC:DA/TF/Romanization Tables/Guidelines/Feedback
December 6, 2020

Feedback: Revised Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables

Submitted by Peter Fletcher, Chair, CC:DA Task Force to review the Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables

CC:DA Virtual Participation Task Force Report

Print Friendly, PDF & Email

CC:DA/TF/Virtual Participation/3
February 5, 2021

Report from the Virtual Participation Task Force

This is a discussion about reconstituting the Virtual Participation Task Force with a new charge and additional members:

Virtual Participation Task Force

Chair: Richard Guajardo (rguajardo@utexas.edu)
Members: Amanda Ros, and one or two additional members

Charge: This Virtual Participation Task Force is charged with identifying potential uses for ALA Connect for CC:DA work. This could include use as a discussion tool for the full committee or for a task force. It could also be used for storage of committee files or administrative data. The Task Force shall present its preliminary findings for discussion at the 2021 summer virtual meeting, and submit recommendations to the full Committee by October 1, 2021.

CC:DA Task Force on the “Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables”

Print Friendly, PDF & Email

CC:DA/TF/Romanization Tables/Guidelines/
May 20, 2020

CC:DA Task Force on the “Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables”

The Task Force is charged with:

  1. Preparing a review of this draft document along with the existing guidelines in collaboration with the Committee on Cataloging: Asian and African Materials (CC:AAM)
  2. Proposing CC:DA and CC:AAM’s role in the process
  3. The task forces should present a joint report to CC:DA and CC:AAM by June 12, 2020 as a foundation for the reply to LC

Feedback: Revised Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables (December 6, 2020)

Draft Report: CCDA Task Force to review the Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables (June 12, 2020)

Request for Review Board: Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables (January 25, 2020)

Roster:

Peter Fletcher, Chair (pfletcher@library.ucla.edu)

Kieko Suzuku (suzukik@newschool.edu)

Robert Maxwell (robert_maxwell@byu.edu)

Lori Lynn Dekydtspotter (lodekydt@indiana.edu)

Tatyana Chubaryan (tchubar@library.tamu.edu)

Jia Xu (jia.xu@yale.edu)

Renee Bu (rbu@aclibrary.org)

Jian Lee (jlee37@uw.edu)

Task Force to Respond to the “Best Practices for Recording Faceted Chronological Data in Bibliographic Records”

Print Friendly, PDF & Email

CC:DA/TF/RFCD/1
February 5, 2021

Task Force to Respond to the “Best Practices for Recording Faceted Chronological Data in Bibliographic Records”

The charge of the Task Force is “to create a formal response from CC:DA to the ALCTS/CaMMS Subject Analysis Committee’s Subcommittee on Faceted Vocabularies “Best Practices for Recording Faceted Chronological Data in Bibliographic Records”

Final Report from the Task Force to Respond to the “Best Practices for Recording Faceted Chronological Data in Bibliographic Records” report

Submitted by Kathryn Lybarger, Chair