Proposal to add the elements “curator agent of work” and “curator agent of work of” to RDA

CC:DA/3R Task Force-ARLIS/NA/2020/1
June 30, 2020

Proposal to add the elements “curator agent of work” and “curator agent of work of” to RDA

Submitted by Andrea Puccio, Chair, Art Libraries Society of North America (ARLIS/NA) &

Robert Maxwell, Chair, CC:DA 3R Project Task Force

Related documentation: Fast track proposal regarding the relationship designator curator

Abstract: Add the element sets “curator agent of work” and “curator agent of work of” as narrower elements to “related work of agent” and “related agent of work” to describe curators who play a role at the work level. 

CC:DA 2020 Summer Virtual Meeting

Committee on Cataloging: Description & Access

2020 Summer Virtual Meeting

Agenda

Thursday, July 9, 3:00-5:00 Eastern/12:00-2:00 Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (3:00, 5 min.)
  2. Meeting logistics: Guajardo (3:05, 5 min.)
  3. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (3:10, 10 min.)
  4. Adoption of agenda: Chair (3:20, 5 min.)
  5. Approval of minutes of meeting held at 2020 Midwinter Meeting: Chair (3:25, 5 min.)
  6. Report from the Chair (3:30, 10 min.)
  7. Report of the CC:DA webmaster: Guajardo (3:40, 10 min.)
  8. Break (3:50, 10 min.)
  9. Report from CC:DA Task Force to review the Proposal on Changing Procedural Guidelines for Proposed New or Revised Romanization Tables: Fletcher (4:00, 30 min.)
  10. Report from the Library of Congress Representative: Polutta (4:30, 20 min.)

Committee on Cataloging: Description & Access

2020 Summer Virtual Meeting

Agenda

Monday, July 13th: 2:00-4:00 Eastern/11:00am-1:00 Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (2:00, 5 min)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (2:05, 10 min.)
  3. Continuation of any discussion from previous meeting (2:15, up to 30 minutes)

Note: Start times for remaining agenda items will be adjusted as needed, if necessary, with the break as close to 3:00 as possible

  1. Report of the ALA Representatives to the North American RDA Committee: Hearn and Bourassa (2:15, 20 min.)
  2. Report of the CC:DA 3R Task Group (Maxwell), including discussion of revised proposal to add the RDA element curator agent of work (Stafford and Maxwell) (2:35, 15 min.)
  3. Break (2:50, 10 min.)
  4. Report of the MAC Representative: Myers (3:00, 10 min.)
  5. Report from the PCC liaison: Allgood (3:10, 10 min.)

Committee on Cataloging: Description & Access

2020 Summer Virtual Meeting

Agenda

Wednesday, July 15th: 1:00-3:00 Eastern/10:00am-12:00 Pacific

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:00, 5 min)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:05, 10 min.)
  3. Continuation of any discussion from previous meetings (1:15, up to 30 minutes)

Note: Start times for remaining agenda items will be adjusted as needed, if necessary

  1. Work and plans for CC:DA: Chair (1:15, 45 min.)
  2. Other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (2:00, 5 min.)

Library of Congress Report, 2020 Midwinter Meeting

American Library Association 2020 Midwinter Meeting, Philadelphia, PA

Library of Congress Report

Submitted by Melanie Polutta, LC Liaison

This document covers only selected initiatives undertaken at the Library of Congress since the ALA 2019 Annual Meeting in Washington, DC, with a focus on descriptive cataloging activities. A full document covering all LC activities (including other cataloging-related topics) is available on the “LC at ALA” Website (https://www.loc.gov/ala).