Task Force for the Review of the Proposed Romanization Tables (2009) for Ancient and Modern Greek

CC:DA/TF/Romanization Tables for Ancient and Modern Greek/1

March 17, 2010

Charge

The Task Force for the Review of the Proposed Romanization Tables (2009) for Ancient and Modern Greek is charged with Reviewing the tables proposed by the Library of Congress and to return a timely report that will form the basis of an official ALA response. Continue reading

Agenda for Midwinter 2010, Boston, MA

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Saturday, January 16, 2010, 1:30-5:30 p.m.

Boston Convention & Exhibition Center, Room 205 A/B

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 5 min.) [CC:DA/Roster/2009 July]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:45, 5 min.) [CC:DA/A/61]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2009 Annual Conference, July 13 and 15, 2009: Chair (1:50, 5 min.) [Minutes of the meeting held at the 2009 Annual ALA conference in Chicago, Illinois, July 13, 2009]
  5. Report from the Chair (1:55, 10 min.) [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July 14, 2009–December 31, 2009]
  6. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (2:05, 40 min.) [LC Report, January 2010] | [IFLA Names of Persons – United States]
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 1: Attig (2:45, 45 min.)
    1. Discussion will focus on the document “Issues Deferred until after the First Release of RDA”, linked below: [Issues deferred until after the first release of RDA]
  8. Break (3:30, 30 min.)
  9. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee (cont.): Attig (4:00, 90 min.)

 

Monday, January 18, 2010 – 8:00 a.m. -12:00 p.m.

Boston Convention & Exhibition Center, Room 205 A/B

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Chatham, Associate Executive Director (8:05, 30 min.)
  3. Presentation on Application Profiles: Hillmann (8:35, 85 min.)
  4. Report from the MARBI Representative: Allgood (10:30, 15 min.) [Report of the MARBI Representative to CC:DA Midwinter Meeting 2010]
  5. Report from the RDA Programming TF: Abbas (10:45, 15 min.)
  6. Report on PCC Guidelines for Multiple Character Sets: Fletcher (11:00, 10 min.) [PCC Guidelines for Multiple Character Sets Task Force Report]
  7. Report of the CC:DA webmaster: Hatch (11:10, 10 min.) [CC:DA Webmaster Report, January 12, 2010
  8. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:20, 30 min.)

Agenda for 2009 Annual Conference, Chicago, IL

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Friday, July 10, 2009, 1:30-5:30 p.m.
Swissôtel, Zurich 2

CANCELLED

Saturday, July 11, 2009, 1:30-5:30 p.m.
Swissôtel, Zurich 2

CANCELLED

 

Monday, July 13, 2009 – 8:00 a.m. -12:30 p.m.
Swissôtel, Zurich 2

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (8:05, 5 min.) [CC:DA/Roster/2008 July]
  3. Adoption of agenda: Chair (8:10, 5 min.) [CC:DA/A/60]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2008 Midwinter Meeting, January 11, 12, and 14, 2008: Chair (8:15, 5 min.) [Minutes of the meeting held at the 2009 Midwinter ALA conference in Denver, Colorado January 24 and 26, 2009]
  5. Report from the Chair (8:20, 20 min.) [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions January 21, 2009–June 30, 2009]
  6. Report from ALA Publishing Services: Chatham, Associate Executive Director (8:40, 30 min.)
  7. Report from the MARBI Representative: Allgood (9:10, 20 min.) [Report of the MARBI Representative to CC:DA Annual Conference 2009]
  8. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (9:30, 40 min.) [Report on the March 2009 JSC Meeting]
  9. Break (10:10, 20 min.)
  10. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (10:30, 10 min.) [Library of Congress Report, July 2009]
  11. Report from the Chair of the Implementation Task Force: Miksa (10:40, 15 min.)
  12. Report of the CC:DA webmaster: Chair (10:55, 10 min.) [CC:DA Webmaster Report, July 2, 2009]
  13. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:05, 55 min.)

Agenda for Midwinter 2009, Denver, CO

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Saturday, January 24, 2009 — 1:30–5:30 p.m.
Marriot, Colorado Ballroom F

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 10 min.) [CC:DA/Roster/2008 July]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:45, 5 min.)[CC:DA/A/59]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2008 Annual Conference, June 28, 29, and July 1, 2008: Chair (1:50, 5 min.) [Minutes from the 2008 ALA Annual Conference in Anaheim, California June 28 and 30, 2008]
  5. Report from the Chair (1:55, 10 min.)
    1. Chair’s report on CC:DA motions, June – December 2008: [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions July 1, 2008–January 20, 2009]
    2. Report on Strategic Comments
      [Report of Strategic Comments on Resource Description and Access]
  6. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 1: Attig (2:05, 1 hr., 5 min.)
  7. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (3:10, 20 min.)
    [LIbrary of Congress Report, January 2009]
  8. Break (3:30, 30 min.)
  9. Report from the Chair of the Implementation Task Force: Miksa (4:00, 30 min.)
  10. Report from the ISBD 0 TF: Robare (4:30, 30 min.) [Request to Review ISBD Area 0] [Report of the Task Force on the Review of Proposed ISBD Area 0]
  11. Renewal of the CC:DA charge: Chair (5:00, 30 min.)[Charge][2008-2009 CCS Committee Charge Review]

Monday, January 26, 2009 — 8:00 a.m. –12:00 p.m.
Marriot, Colorado Ballroom F

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:30, 5 min.) [NOT a typo!]
  2. Report from ALA Publishing Services: Chatham, Associate Executive Director (8:35, 40 min.)
  3. Report from the MARBI Representative: Allgood (9:15, 20 min.)[Report of the MARBI Representative to CC:DA Midwinter Meeting 2009]
  4. Report of the CC:DA webmaster:Chair (9:35, 15 min.) [CC:DA Webmaster Report, January 21, 2009]
  5. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 2: Attig (9:50, 25 min.) [Tentative; if needed]
  6. Break (10:15, 30 min.)
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 2, continued: Attig (10:45, 35 min.) [Tentative; if needed]
  8. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (11:20, 30 min.)

Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication

Charge

The Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication is charged with:

  • Reviewing the work of the relevant past task forces, the Task Force on Communication and Outreach (operating 1994-1995) and the Task Force to Investigate CC:DA’s Web Presence (operating 2004).
  • Assessing the nature and content of CC:DA’s external communications and making recommendations for updating current documents or drafting new documents.
  • Assessing the nature of CC:DA’s internal communication requirements.
  • Determining the functional requirements for software applications to handle internal and external communication.
  • Evaluating the nature and content of documents posted on the CC:DA website, investigating alternative methods for communicating this information and/or alternative methods for preparing and posting documents on the website.
  • Evaluating and recommending mechanisms for migrating and maintaining CC:DA’s website and its communication functions to an ALA-hosted application, including looking at the duties of the webmaster and how they can be folded into the CC:DA organizational structure.

The task force should submit a preliminary report dealing with issues relating to CC:DA internal communication to the chair by May 25, 2007 so that it may be considered at the 2007 Annual Conference; further progress reports should be submitted prior to subsequent ALA conferences. Continue reading

Agenda for 2008 Annual Conference, Anaheim, CA

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Saturday, June 28, 2008, 1:30-5:30 p.m.
Crowne Plaza Resort, Mazatlan Ballroom B/C

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 10 min.) [CC:DA/Roster/2007/July/Rev.]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:45, 5 min.) [CC:DA/A/58]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2008 Midwinter Meeting, January 11, 12, and 14, 2008: Chair (1:50, 5 min.) [Minutes of the meeting 2008 ALA Midwinter Meeting in Philadelphia, Pennsylvania January 11, 12, and 14, 2008]
  5. Report from the Chair (1:55, 10 min.) Chair’s report on CC:DA motions, January 17–June 6, 2008 [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions January 17–June 6, 2008]
  6. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee: Attig (2:05, 1 hr.) [Outcomes of the April 2008 JSC meeting] | [Executive Summary of the April 2008 JSC meeting] (no longer live)
  7. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (3:05, 25 min.)
  8. Break (3:30, 30 min.)
  9. Report of the ALA representative to NISO: Hepfer (4:00, 10 min.)
  10. Report from the Chair of the ALCTS Task Group on the LC Working Group Report: Miller (4:10, 10 min.) [On the Record: Report of The Library of Congress Working Group on the Future of Bibliographic Control] | [ALCTS Task Group on the LC Working Group Report … Recommendations for Action] | [Ten Actions for ALCTS]
  11. Report of the Task Force to Review the Statement of International Cataloguing Principles: Allgood (4:20, 45 min.) [CC:DA/TF/Statement of International Cataloguing Principles/4] | [Invitation to worldwide review] |[STATEMENT OF INTERNATIONAL CATALOGUING PRINCIPLES]

Monday, June 30, 2008 – 8:00 a.m. -12:30 p.m.
Crowne Plaza Resort, Mazatlan Ballroom B/C

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Chatham, Associate Executive Director (8:05, 30 min.)
  3. Report from the Chair of the RDA Implementation Task Force: Miksa (8:35, 15 min.)
  4. Report from the MARBI Representative: Allgood (8:50, 30 min.) [Report of the MARBI Representative to CC:DA Annual Conference 2008]
  5. Report on status of review of PCC’s Guidelines for Multiple Character Sets: Fletcher (9:20, 10 min.)
  6. Break (9:30, 30 min.)
  7. Report from the Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication: Smart and Folkner (10:00, 15 min.) [Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication: Progress Report] | [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions January 17–June 6, 2008]
  8. Report of the CC:DA webmaster: Hatch (10:15, 15 min.) [CC:DA Webmaster Report, June 9, 2008]
  9. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (10:30, 30 min.)

Task Force to Review the Statement of International Cataloguing Principles

CC:DA/TF/Statement of International Cataloguing Principles/1

December 8, 2006

Charge

The Task Force to Review the Statement of International Cataloguing Principles is charged with:

  • Preparing an interim review paper on the latest available draft, looking at the principles generally and with respect to the available information on Resource Description and Access (RDA) specifically. This interim review paper will be sent to the chair of CC:DA by May 15, 2007.
  • Being the primary body within CC:DA to compare and contrast the latest available version of the Statement of International Cataloguing Principles with RDA as RDA review and development proceeds. The TF shall alert CC:DA if there are significant differences.
  • Preparing a report for CC:DA that will form the basis of the ALA response when the Statement goes out for worldwide review. The TF will develop the report using any instructions provided by the requesting agency; issues specifically of interest to CC:DA will be included in an appendix or under separate cover. This report will be sent to the chair of CC:DA three weeks before the deadline given by the requesting agency. Continue reading

Agenda for Midwinter 2008, Philadelphia, PA

AGENDA

Note: Links are provided to the documents listed on the agenda. These are working documents and are to be used as part of the rule revision process. They are not to be copied or distributed without permission from the Chair of CC:DA.

Discussion of RDA: Resource Description and Access, Sections 2-4, 9 draft
Friday, January 11, 2007 — 1:30-5:30 p.m.
Holiday Inn Express Midtown, Terrace Ballroom

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 10 min.) [CC:DA/Roster/2007/July/Rev.]
  3. Discussion of draft of Sections 2-4, 9 of RDA: Resource Description and Access: Chair (1:45–3:30, 1 hr. 45 min.) [5JSC/RDA/Sections 2-4, 9]
  4. Break (3:30-4:00, 30 min.)
  5. Discussion of draft of Sections 2-4, 9 of RDA: Resource Description and Access, continued: Chair (4:00–5:30, 1 hr. 30 min.)

Saturday, January 12, 2008 — 1:30–6:00 p.m.
Sheraton Philadelphia City Center, Philadelphia Ballroom

  1. Welcome and opening remarks: Chair (1:30, 5 min.)
  2. Introduction of members, liaisons, and representatives: Group (1:35, 10 min.) [CC:DA/Roster/2007/July/Rev.]
  3. Adoption of agenda: Chair (1:45, 5 min.) [CC:DA/Agenda/57]
  4. Approval of minutes of meeting held at 2007 Annual Conference, June 22, 23, and 25, 2007: Chair (1:50, 5 min.) [Minutes of the 2007 Annual Conference in Washington, DC June 22, 23, and 25, 2007]
  5. Report from the Chair (1:55, 10 min.) Chair’s report on CC:DA motions, June – December 2007: [Chair’s Report on CC:DA Motions and Other Actions June 26, 2007–December 15, 2007]
  6. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 1: Attig (2:05, 1 hr.) [A new organization for RDA] | [5JSC/RDA/Sections 2-4, 9] | [5JSC/RDA/Prospectus/Rev/5] | [5JSC/RDA/Objectives and Principles/Rev] | [5JSC/Editor/2]
  7. Report from the Library of Congress Representative: Tillett (3:05, 30 min.)
  8. Break (3:35, 30 min.)
  9. Report of the ALA representative to NISO: Hepfer (4:05, 15 min.)
  10. Report from the Chair of the Implementation Task Force: Miksa (4:20, 15 min.)
  11. Report of the Task Force on Specialist Cataloguing Manuals: Scharff (4:35, 30 min.) [Final Report: Task Force on Specialist Cataloguing Manuals]
  12. Revisions to CC:DA Procedures: Chair (5:05, 45 min.) [Revisions to CC:DA Procedures]

Monday, January 14, 2008 — 8:00 a.m. –12:30 p.m.
Sheraton Philadelphia City Center, Philadelphia Ballroom

  1. Welcome and opening remarks: Chair (8:00, 5 min.)
  2. Report from ALA Publishing Services: Chatham, Associate Executive Director (8:05, 30 min.)
  3. Report on PCC’s Guidelines for Multiple Character Sets: Schuitema or Fletcher (8:35, 10 min.)
  4. Report from the MARBI Representative: Allgood (8:45 10 min.) [Report of the MARBI Representative to CC:DA Midwinter Meeting 2008]
  5. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 2: Attig (8:55, 1 hr. 5 min.)
  6. Break (10:00, 30 min.)
  7. Report of the ALA Representative to the Joint Steering Committee, Part 2, continued: Attig (10:30, 1 hr.)
  8. Report from the Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication: Smart (11:30, 15 min.) [Interim Report: Task Force on CC:DA’s Internal and External Communication]
  9. Report of the CC:DA webmaster: Chair (11:45, 15 min.) [CC:DA Webmaster Report, December 17, 2007]
  10. Report from the Chair on CCS Executive Committee meetings; other new business; reports from the floor; announcement of next meeting, and adjournment: Chair (12:00, 30 min.)